Manuel fertilitetsbehandling

Infertilitet er i de senere år blevet et stigende og udbredt problem og ca. 15-20% af alle par i den fødedygtige alder oplever problemer med at blive gravide.

Årsagerne til infertiltet kan være mange, men ofte være en mekanisk dysfunktion, som er opstået pga arvæv efter fx tidligere kejsersnit eller blindtarmsoperation, bilulykke, faldtraumer, stress samt sygdomme som PCO og endometriose. 

Denne mekaniske dysfunktion giver en ubalance og kan hæmme bevægeligheden, kredsløb og nervesystemet omkring organerne, som derfor ikke kan fungere optimalt. Derudover kan arvæv eller adhædrencer giver uhensigtsmæssig tryk og træk på organerne.

Manuel fertilitetsbehandling er en teknik, der har til formål at fremme og optimere funktionen af og omkring de reproduktive organer. Behandlingen er baseret på den amerikanske jordemoder, Jennifer Merciers metoder, som er både både dansk og international anerkendt og har i et medicinsk publiceret studie haft en succesrate på 83%. Ligeledes har også studier fra Danmark haft en god sucessrate.

Derudover kan behandlingen af mobilisering af lænd og bækkenled, akupunktur samt instruktion i specifikke hjemmeøvelser. 
Behandlingen er risikofri og vil kunne anvendes sideløbende med den medicinske behandling som sker efter nøje planlægning i samarbejde med dig.

Behandlingen kræver op til 6 behandlinger for at opnå et optimalt resultat.

 

 

 

Alice Heilesen | Slienvej 12, Dybbøl, 6400 Sønderborg  | Tlf.: 21 61 47 61
Fysioterapi med fokus